گویند که ؛ مردم ایران از اسرافکارترین مردمان جهان هستند. مردم ایران منابع
ملی خود را به مقدار قابل ملاحظه ای تلف می کنند. اسراف در این منابع به اندازهای
است که بنا به آمار منتشره مصرف سرانه آب، انرژی، دارو، نان و دیگر مواد غذایی و
صرف وقت برای انجام یک کار معین در ایران چند برابر استانداردهای جهانی است.
این یک ادعای ساده و بدون استناد نیست. ایرانیان بیش از هر ملت دیگری و به
ویژه بیش از استاندارد جهانی در هدر دادن منابع غذایی، انرژی و حتی وقت خود
پیشتازند، در حالیکه میزان درست استفاده از منابع، یکی از پیششرط های توسعه هر
کشور است.
جداول مربوط به میزان هدر دادن منابع در ایران، به خوبی یکی از علل عدم توسعه واقعی
و کیفی کشور را نشان میدهد؛ عاملی که اتفاقا در این نوبت بر عهده دولتمردان یا
سیاستهای نادرست آنان نیست، بلکه زاییده نگرش مردم در زندگی فردی و اجتماعی خود
است. رویکرد مردم به استفاده از منابع که به تدریج در خلال سالیان شکل گرفته است،
به آسانی هم از بین نخواهد رفت؛ اما بررسی و یادآوری آن، همواره تلنگری است، بر
اینکه حرکتی برای اصلاح آن از سوی مردم انجام بگیرد.
جداولی که در پی می آید برگرفته از
بنیاد کارآفرینی فروتن است که مروری اجمالی دارد به فرهنگ
و رویه مصرفی مردم ایران زمین.
نخست مصرف مواد غذایی:
فرهنگ استفاده از مواد غذایی، شاید در هیچ کجای دنیا به اندازه ایران ناسالم و غیر اقتصادی نباشد.
منطقه | سرانه مصرف سالیانه نان (واحد کیلوگرم) | نسبت |
ایران | 160 | ایران 6 برابر جهان |
جهان | 25 |
منطقه | سرانه مصرف تخم مرغ (واحد کیلوگرم) | نسبت |
ایران | 8 تا 9 | ایران یک سوم جهان |
جهان | 24 |
سرانه مصرف تخم مرغ در ایران 8 تا 9 کیلوگرم است که این رقم در کشورهای پیشرفته 24 کیلوگرم است.
بدو ادامه مطلب.......
ادامه مطلب ...
|